mandag 27. februar 2012
Fastelavensboller
250 g margarin
6 dl skummet melk
50 g gjær
1 ss fiberhusk
1 egg
180 g sukker
1 ts bakepulver
1 ts kardemomme
2 pk semper glutenfri mix
Smelt smøret og ha i melka. Varm opp til 37*C. Jeg tømmer det da over i litermålet og rører ut gjæren og har i fiberhusk. La virke i ca 5 min.
Bland de andre ingrediensene i kjøkkenmaskinen, og hell i væska.
La deigen heve i 2 til 3 timer.
Del deigen i 20 emner og form til boller. Jeg tok bare en skje og rullet bollene i henden...
Pensles med egg, og etterheves 25 min.
Stekes på 200*C i 10 til 15 min på midterste rille.
Dette er den eneste deigen jeg kan arbeide med på en tilnærmet normal måte. Denne oppskriften passer også godt til skoleboller.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar