mandag 27. februar 2012

Fastelavensboller


250 g margarin
6 dl skummet melk
50 g gjær
1 ss fiberhusk
1 egg
180 g sukker
1 ts bakepulver
1 ts kardemomme
2 pk semper glutenfri mix

Smelt smøret og ha i melka. Varm opp til 37*C. Jeg tømmer det da over i litermålet og rører ut gjæren og har i fiberhusk. La virke i ca 5 min.

Bland de andre ingrediensene i kjøkkenmaskinen, og hell i væska.
La deigen heve i 2 til 3 timer.

Del deigen i 20 emner og form til boller. Jeg tok bare en skje og rullet bollene i henden...

Pensles med egg, og etterheves 25 min.

Stekes på 200*C i 10 til 15 min på midterste rille.

Dette er den eneste deigen jeg kan arbeide med på en tilnærmet normal måte. Denne oppskriften passer også godt til skoleboller.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar